Hírek

2007.12.11. 05:35

Csángó karácsony idén utoljára az Almássy téri központban

Moldvai és gyimesi csángó muzsikát játszó zenekarok koncertjei, kiállítás és hajnalig tartó táncház várja a fővárosban, az Almássy téren a Csángó karácsonyon az érdeklődőket december 15-én.

BAMA

A szervező Moldvahon Csángó Kulturális Közhasznú Egyesület vezetője, Benke Grátzy elmondta: a hatodik alkalommal rendezett Csángó Karácsonyon fellépnek a IV. Szeretmenti Népdalvetélkedő győztesei, a moldvai Csikfaluból érkező Szilágyi Angéla, Pusztinából a Kisfurulyás együttes, Kalagorból pedig Mokány Rozi hozza el dalait.

Az est programját színesíti még Sándor Ildikó, Kátai Zoltán és Róka Szabolcs énekmondók előadása, s csángó dallamok csendülnek fel Szvorák Katától, az Óbudai Zeneiskolából is. A táncos lábúaknak a talpalávalót a Somos, a Szigony, a Fanfara Complexa, a Zurgó és a Mentés Másként Trió húzza hajnalig. A jókedvről a Lopótök Színház gondoskodik. Az esten utoljára tekinthető meg a szabadidőközpontban az egyesület Magyarok Moldvában című kiállítása. A rendezvényt beárnyékolja, hogy az Almássy téri központot az év végén bezárják, de Benke Grátzy elmondta: remélik, hogy a bevált helyszín elvesztése ellenére a rendezvény jövőre megtalálja új helyét.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!