Hírek

2008.01.31. 13:46

Új jelentkezési lehetőségek a Felsőoktatási felvételi tájékozató kiegészítésében

Megjelent csütörtökön a Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadvány hivatalos kiegészítése: az idei képzési kínálat több mint 30 alapképzéssel, és 20-nál is több felsőfokú szakképzéssel, valamint közel 70 új mesterképzéssel bővült - közölte Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht.

BAMA

Ezen felül egyes meghirdetéseknél változott a költségtérítési díj összege, az intézmények által szedhető külön eljárási díj, a képzési hozzájárulás összege, az irányszám, esetleg a vizsgakövetelmény, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények. A felvételizőknek érdemes ellátogatniuk a felvi.hu-ra, ahol már a kiegészítés alapján frissített adatbázisokat lehet  böngészni. Az Oktatási Hivatal gondozásában megjelentetett hivatalos  kiegészítésben helyet kap minden, ami a tájékoztatóból kimaradt: új  képzések, jelentkezési lehetőségek, valamint egyes esetekben a  megjelent adatok módosítása, kiegészítése. A kiegészítés megjelenik az Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ (www.felvi.hu), az Oktatási Hivatal (www.oh.gov.hu) és az Oktatási  és Kulturális Minisztérium (www.okm.gov.hu) honlapján.

A felvi.hu-n a közzététellel egyidőben a hivatalos kiegészítésnek megfelelően  frissültek a meghirdetéseket tartalmazó adatbázisok is.
A 2008. február 15-éig – illetve mesterképzésben legkésőbb március 15-ig - benyújtandó felvételi jelentkezésnél a tájékoztatót és ezt a kiegészítést együtt kell figyelembe venni. Felhívják a figyelmet arra is, hogy az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire nem ezek a határidők vonatkoznak, illetve azokra nem a központilag kiadott jelentkezési lapon kell jelentkezni. Azt kérik, hogy minden érdeklődő nézze meg az adott intézmény fejezetében leírtakat, és annak megfelelően járjon el. A tájékoztatóból szerkesztési hibák miatt kimaradt a Szent Pál Akadémia anyaga, az intézmény által meghirdetett képzések az intézmény honlapján, illetve a www.felvi.hu oldalon megtalálhatók. Technikai okok miatt a Sola Scriptura Teológiai Főiskola vizsgakövetelményeit csak az intézmény honlapján, illetve a www.felvi.hu oldalon találják meg.

Ezek is érdekelhetik