Hírek

2008.04.16. 08:44

Az elégséges szolgáltatásokról tárgyal a MÁV és a BKV

Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV között, illetve a BKV szakszervezetek és a tömegközlekedési társaság között

mti

Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között a sztrájkkövetelésről, továbbá a még elégséges szolgáltatásról. A VDSZSZ követelése 10 százalékos többlet béremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, továbbá a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutas számára. Az eredeti követeléseket utóbb kiegészítették azzal, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás, valamint a pénzügyminiszter által jelzett további inflációnövekedést a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja.

A legutóbbi, április 11-i egyeztetést követően Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke elmondta: a munkáltató hajthatatlan, nem érdekli a kialakult helyzet. Addig fognak sztrájkolni, amíg nem sikerül elfogadható eredményt elérni. A munkabeszüntetés időpontját a szakszervezet, az eddigiek szerint, előző napon jelenti be.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője az április 11-i tárgyalást követően megismételte, hogy a vasúttársaságoknak nincs gazdasági és jogi lehetőségük az irreális követelések teljesítésére.

A szóvivő elmondta: a tárgyaláson Herczog László közvetítő kérte a feleket, hogy egyezzenek meg a még elégséges szolgáltatásról. A vasút kérte a szakszervezetet, hogy olyan ajánlatot tegyen, amellyel biztosítani lehet a közszolgáltatás minimális szintjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!