Hírek

2008.04.07. 19:50

Frakcióülést tart az egészségbiztosítási törvényről az MSZP

Az MSZP kedden hivatalos frakcióülésen hoz döntést arról, hogyan módosítsa az egészségbiztosítási törvényt, amelynek végleges tartalmát társadalmi vita után határoznák meg - tudta meg az MTI a frakcióvezetéshez közeli forrásból hétfőn.

BAMA

A képviselőcsoportnak a menetrendről kell döntenie, vagyis arról, hogy mit csinál az egészségbiztosítási pénztárakról szóló  törvénnyel: az elfogadott jogszabályt módosítja, vagy egy teljesen új törvényt nyújt be, amellyel hatályon kívül helyezi a régit. A távirati iroda korábban úgy értesült, hogy az MSZP várhatóan április 28-ával, az SZDSZ koalícióról döntő küldöttgyűlése után egy nappal kezdeményezi a pénztártörvény egyes végrehajtási rendeleteinek felfüggesztését.

Az MTI információi szerint a jogszabály tartalma tekintetében sem egységes a frakció.  A regionális alapon szerveződő, százszázalékos állami tulajdonú pénztárrendszert csak az egyik lehetséges megoldásnak tartják, ugyanis olyan törvényt akarnak benyújtani, amelyet elfogad a parlament.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!