Hírek

2008.04.09. 07:52

Lopnak, csalnak, hazudnak a Főtáv nevében

Szélhámosok csalnak ki pénzt és lopnak el értékeket a lakótelepeken a Főtáv nevében. A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. óvatosságra inti, és tanácsokkal látja el az érintetteket, mit tegyenek.

R. V.

Csalók próbálkoznak a Főtáv nevében – figyelmezteti ügyfeleit a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., a Főtáv. A cégre és az ÖKOPlusz Program felmérésére hivatkozva ugyanis tolvajok járják a lakótelepeket. A lakásokba bejutva értéktárgyakat lopnak el, előleget csalnak ki állítólagos elvégzendő munkára. A Főtáv felhívja a figyelmet, hogy a társaság munkatársai, illetve megbízottjai hivatalos, fényképes igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkeznek. Ezeket kérés nélkül fel kell mutatniuk. A lakók nyugodtan kérjék el az igazolványt, és nézzék meg azt alaposan.

Az épületekben egyébként csak előzetes bejelentés után, a közös képviselővel egyeztetett időpontban végeznek felmérést. Amennyiben bárki bizonytalan, a 06-40-201-215-ös ÖKOPlusz Kék Számon érdeklődhetnek róla, hogy a fényképes igazolványon szereplő cég valós-e, illetve a személy tényleg az-e, akinek mondja magát. Tehát egyetlen telefonhívással ellenőrizhetők az állítások. A Főtáv munkatársai, illetve megbízott alvállalkozói a lakóktól semmilyen címen előleget nem szednek jövőbeli munkára. Készpénz-fizetés ellenében megrendelést nem gyűjtenek.

A FŐTÁV vagy megbízottja sem az ÖKO-program, sem más beruházás megvalósításakor nem kér előleget lakásról lakásra járva. Amennyiben valaki a környezetében ilyenre vonatkozó ajánlattal találkozik, figyelmeztesse lakótársait, hogy ha nem óvatosak, szélhámosok hálójába kerülhetnek. Szintén fontos, hogy éretesítsék a rendőrséget. További információ Balog Róberttől kapható a 06-20-983-1065-es számon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!