Hírek

2008.04.03. 13:48

Molotovos támadókat keresnek

A dunaújvárosi Molotov-koktélos támadókat keresi a rendőrség

mti

Feltehetően a dunaújvárosi Molotov-koktélos támadás elkövetőiről  készült felvételeket tett közzé a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön,  egyben azt kérik, aki felismeri a képen látható férfiakat,  jelentkezzen.

Mint a rendőrség internetes oldalán, a www.police.hu oldalon megjelent közleményben emlékeztetnek rá: a Központi Nyomozó  Főügyészség az NNI-vel együttműködve eljárást folytat  terrorcselekmény és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt  ismeretlen tettesek ellen, mivel az elmúlt hónapokban több  országgyűlési képviselő sérelmére követtek el támadást  Molotov-koktéllal.

A nyomozás során lefoglaltak olyan kamerafelvételeket, amelyek  valószínűleg a február 7-ről 8-ra virradó éjszaka Dér Zsuzsanna  sérelmére Dunaújváros Újtelep részén elkövetett támadás egyes  részleteit, illetve az esetleg azzal összefüggésbe hozható  személyeket rögzítette.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a hat felvételen bemutatott  személyeket - akár arcról, ruházatról, mozgásról -, úgy hívják a  Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es telefonszámát.

Emellett azok jelentkezését is várja a rendőrség, akik a  bűncselekmény elkövetésekor Dunaújvárosban vagy környékén láttak a  felvételen szereplő személyekhez, társasághoz hasonlóakat. Azoknak a  jelentkezését is várják, akik a bűncselekmény helyszíne közelében  láttak egy régebbi évjáratú, világos színű, Mercedes típusú  személygépkocsit, esetleg azzal közlekedtek.

Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen - Gödön,  Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus  házára dobtak robbanó benzines palackokat. A Központi Nyomozó  Főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást. A  főügyészség egyesítette ezeket az ügyeket a Kóka János SZDSZ-elnök  és a Hiller István MSZP-alelnök házát ért decemberi támadások miatt  indult nyomozásokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!