Hírek

2008.04.28. 17:16

Móri bankrablás - júniusban tárgyalás

A nyolc halálos áldozatot követelő móri fegyveres bankrablás ügyében június 9-10-re tűzte ki a tárgyalást az ügyben eljáró Fejér Megyei Bíróság

mti

A nyolc halálos áldozatot követelő móri fegyveres bankrablás ügyében június 9-10-re tűzte ki a tárgyalást az ügyben eljáró Fejér Megyei Bíróság - közölte az MTI-vel a bírósági szóvivő. A móri bankfiókban hat évvel ezelőtt történt mészárlás ügyében április 2-án nyújtotta be a vádiratot a Fejér Megyei Bíróságra a Fővárosi Főügyészség W. Róbert ellen - mondta el Gieszné Boda Orsolya. A főügyészség a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel-és lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolja.

A vádlott előzetes fogvatartását április 11-én az elsőfokú eljárás befejezéséig meghosszabbította a Fejér Megyei Bíróság. A Nemzeti Nyomozóiroda tavaly december 20-án jelentette be, hogy vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a 2002. május 9-én elkövetett móri bankrablás ügyében. A bejelentés szerint a beszerzett bizonyítékok alapján az időközben öngyilkosságot elkövetett N. László felelős a nyolc ember haláláért, s a bűncselekményt W. Róberttel együtt követte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!