Hírek

2008.04.16. 18:03

Többletforrást a közmunkában élen járóknak

Az idén is többletforráshoz juthatnak azok a települési önkormányzatok, ahol az átlagosnál többen részesülnek rendszeres szociális segélyben, és amelyek az átlagosnál több közcélú munkát szerveznek – ismertette Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

T. M.

A kormány elfogadta azt a rendeletet, amely az előző évekhez hasonlóan lehetőséget ad a közcélú munka finanszírozására szolgáló 15 milliárd forintos keret átcsoportosítására. Az egyes településeknek a közcélú munkákra biztosított éves keretet az idén is az első féléves tényleges felhasználáshoz igazítják. Ott, ahol az első félévben az időarányosnál kevesebb támogatást használtak fel közcélú munkára, csökkentik az éves keretet. Az így megtakarított pénzből pedig azok az önkormányzatok nyerhetnek el többletforrást, ahol átlag feletti a rendszeres szociális segélyben részesülők létszáma, illetve a közcélú foglalkoztatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!