Hírek

2008.06.06. 12:12

A Boston nyerte az NBA-döntő nyitányát

A Boston Celtics nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság döntőjének első hazai mérkőzését a vendég Los Angeles Lakers ellen. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc magyar idő szerint hétfőn hajnalban folytatódik, ugyancsak Bostonban.

BAMA

 Boston Celtics-Los Angeles Lakers 98-88 (23-21, 23-30, 31-22, 21-15)

Legjobb dobók: Garnett 24, Pierce 22, Allen 19, Rondo 15, illetve Bryant 24, Gasol 15, Fisher 15, Odom 14

Meglepetésre (Vagy nem is annyira?) a vendég nyugatiak kezdték jobban az eddigi 62 NBA-döntő 11. Celtics-Lakers párharcát, az alapszakasz legjobbjává választott Kobe Bryant nagyszerűen mozgatta a kaliforniai gárdát, a nyitó negyed hajrájára mégis az alapszakasz-győztes bostoniak kerültek előnybe. A második szakasz azonban már egyértelműen Phil Jackson együtteséé lett, amelyben a veterán Derek Fisher és a világbajnok spanyol Pau Gasol is remekelt. A 16 bajnoki címmel rekorder házigazdák ászai közül csak Ray Allen maradt el a várakozásoktól, bár ez a rájátszásbeli formáját tekintve nem számít a meglepetés kategóriába. Allen pontjait ekkor a fiatal Rajon Rondo vállalta be. A félidőben 46-51 volt az állás.

A nagyszünet után jött a nagy roham, amikor is a keletiek az 5 pontos mínuszt a harmadik játékrész végére 4 pontos plusszá alakították. A nagy menetelés elsősorban Paul Pierce-nek volt köszönhető, aki egy rossz mozdulat miatt időközben az öltözőt is megjárta, de fájó bokával is folytatta a pontgyártást. A 77-73-ról induló záró felvonás is bostoni fölénnyel kezdődött, majd 88-82-nél hosszabb időre megmerevedtek a harcálláspontok. Garnett rengeteg labdát elszórt, csakhogy a túloldalon Bryant sem jelentett túlságosan nagy veszélyt a gyűrűre, így a Lakers nem tudott közelebb férkőzni riválisához, amely végül megnyert ea nagydöntő első meccsét.

Ezek is érdekelhetik