Hírek

2008.06.12. 09:28

Zalai rekord harcsarekord

Zalában rekordnak számító, nyolcvankét kilós harcsát fogott ki a csömödéri víztározóból egy horgász - írta az MTI a csütörtöki Zalai Hírlapot idézve. A 205 centiméter hosszúságú halat háromnegyed órányi fárasztás után sikerült kiemelni a partra.

BAMA

Az óriás méretű hal kifogásán kívül a tó megközelítése sem volt könnyű feladat a horgásznak: ugyanis a terület Csömödéren élő, osztrák állampolgárságú tulajdonosa csaknem ötmillió forint tartozásra hivatkozva kerítéssel vette körül a víztározót. A Kerka Menti Sporthorgász Egyesület június elején megtartott közgyűlésén derült ki, hogy a volt elnök a tagok tudta és beleegyezése nélkül aláírt egy megállapodást a Josef Eregger tulajdonában lévő, panamai bejegyzésű Vectera Inc. nevű céggel, amelyben elismeri az egyesület 4,8 millió forintos tartozását - írta még június elején a Zalai Hírlap. Mindezek ellenére a horgászok - akár a kerítés mellé helyezett kettős létrán át is - megtalálják a módját a stég megközelítésének.

A tó tulajdonosa már rendőri segítséget is kért a szerinte birtokháborítást elkövetők ellen, de mivel az egyesület tagjai 2015-ig érvényes területi engedéllyel és állami jeggyel is rendelkeznek, nem tilthatják meg számukra a horgászást - olvasható a lapban.

Ezek is érdekelhetik