Hírek

2008.10.08. 11:48

Álrendőrök bírságoltak az autópályán

Két, magát rendőrnek kiadó fiatalember állított és bírságolt meg kamionosokat az M1-esen és az M7-esen, a valódi rendőrök elfogták őket.

HavariaPress

Kedden jelezték a rendőrségen, hogy feltehetően álrendőrök ügyködnek az autópályán: egy horvát kamionos telefonált az egyik budaörsi logisztikai bázisra, hogy miután onnan felpakolva elindult, gyanús alakok, akik rendőrigazolványhoz hasonló kártyát mutattak neki, megállították az M7-esen, s gyorshajtásra hivatkozva, meg akarták bírságolni.

A logisztikai cég vezetője értesítette aztán a rendőröket, akik azonnal keresni kezdték azt a szürke autót, mellyel az álrendőrök a sztrádát járták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai az M1-esen találtak rá a párosra, amint éppen egy megállított kamion sofőrjével egyezkednek. Az egyik álrendőr, meglátva a valódiakat, hozzájuk szaladt, s megpróbálta elküldeni őket, mondván, hogy nincs semmi probléma.

A szolgálatban lévő rendőrök azonban igazoltásra szólították fel a két férfit, ezt követően pedig előállították őket a Budaörsi Rendőrkapitányságra - értesült a HavariaPress. A 25 és a 30 éves férfiak kihallgatásukon tagadták, hogy rendőrnek adták volna ki magukat; a rendőrség csalás gyanújával indított velük szemben eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!