Hírek

2009.04.02. 22:13

"Bajnai személyében megalapítja harmadik kormányát Gyurcsány" - Jobbik-tüntetés a kormányfőjelölt házánál

Összefogásra szólították fel a jobboldali pártokat a szónokok a Jobbik Magyarországért Mozgalom tüntetésén, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt otthona elé szerveztek csütörtökön este Budapesten.

MTI

Vona Gábor, a párt elnöke az összegyűlt mintegy 300 ember előtt elmondta, hogy most az ország sorsáról van szó; "kit érdekel, hogy ki a jobbikos, kit érdekel, hogy ki a fideszes, mert össze kell fogni, el kell menni egymás tüntetéseire". Mint mondta, a Fidesz valójában nem akar előre hozott választásokat, mert fél a kormányzástól, inkább kivár.

Az előre hozott választások fontosságát hangsúlyozva arról beszélt, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc nem bukott meg, hanem Bajnai Gordon személyében megalapítja harmadik kormányát. A miniszterelnök-jelöltről Vona Gábor azt mondta: Bajnai Gordon egyszer már volt válságkezelő az egykor baromfifeldolgozással foglalkozó Hajdú-Bétnél; "sokan meghaltak, öngyilkosok lettek és még többen földönfutókká váltak akkor".

Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy egy palesztin konferencián vett részt, ahol találkozott a Hamasz és a Hezbollah szervezetekhez tartozó "remek harcosokkal", akiktől sok bátorítást kapott arra vonatkozólag, hogy a békesség nem az, amit ránk akarnak kényszeríteni, hanem az a békesség, ami az igazságosságon alapul. Beszédében hangsúlyozta, hogy a nemzeti vagyont - akár a kisajátítás eszközével - vissza kell szerezni, és a privatizációs szerződéseket felül kell vizsgálni. A XII. kerületben tartott tüntetés helyszínét a rendőrség kordonokkal lezárta, a környező utcákban is rendőrök várakoztak. A tüntetők egy része libatollat szórt a kordonon belülre, és többször azt skandálták, hogy "Hazaáruló, gyilkos libatolvaj!" és, hogy "Fegyverbe, fegyverbe".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!