Hírek

2009.05.27. 15:26

A kormány is szereti a Forma-1-et, de takarékoskodni is kell

Két minisztériumi munkaanyagban felmerül: az emelkedő költségek miatt a pénzügyi tárca nem hosszabbítaná meg a 2012-16-os időszakra szóló Magyar Nagydíj szerződését.

VG Online

Szollár Domokos kormányszóvivő szerdán a kormányülés után egy kérdésre kijelentette: a kormány szereti a Hungaroringet és, hogy a turizmus szempontjából is fontos a Magyar Nagydíj. Sőt, akár regionális Forma-1-es központ is lehetünk. Itt arra utalt, hogy Európából a dohányreklámok tiltása miatt kiszorulnak a futamok, ami nekünk jó lehetőség.

A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, a 2012-16 közötti F1-es futam finanszírozásáról még nincs döntés. De e téren is szükség lehet a takarékosságra.

Betett a gazdasági válság a száguldó cirkusznak: a forintgyengülés miatt milliárdokkal drágult hazánk számára a Forma–1 Magyar Nagydíj megrendezése. A Pénzügyminisztérium (PM) az idei és a jövő évre biztosít ehhez pluszforrást, a verseny 2012–16 közötti megrendezésére irányuló szerződés megkötését a költségvetési források szűkössége miatt azonban már nem támogatná – derül ki a Világgazdaság birtokába került két minisztériumi munkaanyagból.

Az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) által a PM számára – a tárca 2009. évi kiemelt feladatainak finanszírozási igényéhez kapcsolódóan – készített dokumentumból az derül ki, hogy a pénzügyi krízis okozta erőteljes forintgyengülés miatt a Forma–1-es verseny ez évi megrendezésének jogdíja az előirányzott 3,14 milliárd forinthoz képest mintegy 1,74 milliárddal nőtt – erre jelenleg nincs forrása a tárcának.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!