Hírek

2012.03.17. 19:50

Schiffer szerint Lázár a csatorna mélyére süllyedt

Az az eszköz amihez a Fidesz frakcióvezetője nyúlt, egyébként a szélsőjobboldali pártok eszköztárába tartozik - véli Schiffer.

MTI

"Lázár János lesüllyedt a csatorna mélyére" - reagált Schiffer András LMP-s országgyűlési képviselő szombaton a fővárosban egy más témában tartott sajtótájékoztatón a Fidesz frakcióvezetőjének vele és családjával kapcsolatos kijelentéseire.

Lázár János a szombati Magyar Hírlapnak adott interjújában az ügynökkérdés megoldásával kapcsolatban egyebek mellett azt mondta, hogy az LMP csak politikai haszonszerzésből terjesztette be az ezzel összefüggő indítványát.
   
"Szerintünk azonban ez egy bonyolult szálakkal terhelt társadalmi ügy. Elutasítjuk, hogy az LMP mindent, így a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő és a katonai dokumentumokat is közzétegye. Azt meg egyenesen pofátlannak tartjuk, hogy a Kádár-rendszer egyik vezető diplomatájának, egy kommunista kollaboránsnak a leszármazottja terjeszti be az LMP javaslatát" - mondta a frakcióvezető.
   
Amikor az újságíró visszakérdezett, hogy Schiffer Andrásra gondol-e, Lázár János azt mondta: "úgy gondolom, hogy a Kádár-rendszerben csak az lehetett Skandináviában vagy az ENSZ-ben nagykövet, aki együttműködött Kádár Jánossal. Schiffer Pál, András nagyapja is rendszerműködtető volt".
   
Schiffer András szombaton újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az elmúlt másfél évben nem volt olyan parlamenti képviselő, aki egy másik képviselővel származási alapon vitatkozott volna.
   
"Az az eszköz amihez a Fidesz frakcióvezetője nyúlt, egyébként a szélsőjobboldali pártok eszköztárába tartozik; a Jobbik ilyen eszközzel nem élt az elmúlt másfél évben" - mutatott rá Schiffer András.
   

Az LMP-s képviselő szerint Lázár János elvesztette az erkölcsi alapot, hogy kritikákat fogalmazzon meg például a Jobbikkal szemben.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!