Hírek

2012.05.03. 10:49

Blogcsatába terelték Ángyán Józsefet

Egy egy napja létező blog azzal vádolta meg Ángyán Józsefet, hogy személyes érdekei miatt bírálta a kormány földpolitikáját. A volt vidékfejlesztési államtitkár mindent cáfol.

MTI

Szemenszedett hazugságnak nevezte a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azt a szerdai blogbejegyzést, amely azzal vádolta meg, hogy személyes érdekek miatt kifogásolta a kormány birtokpolitikáját.

A napraforgoblogon megjelent bejegyzésben "foglaltak minden alapot nélkülöznek, egytől egyig szemenszedett hazugságokat tartalmaznak" - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Ángyán József. A volt államtitkárról egyetlen bejegyzést publikáló napraforgoblog a Kettős mérce nevű politikai blog szerint mindössze egyetlen napja létezett a szerdán. A napraforgoblogon azóta sem született több írás.

A Napraforgó a többi között azzal vádolja a fideszes politikust, hogy azért távozott a tárcától, mert "két haverját" felmentette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az ismeretlen szerző állításai szerint Ángyán József ismerősei és rokonai érdekében bírálta a kormány birtokpolitikáját.

Az MTI szerda délelőtt, már a bejegyzés feldolgozásakor kereste a fideszes képviselőt, de nem érte el. Ángyán József szerda késő délután nyilatkozott a távirati iroda munkatársának, de az elkészült anyag kiadásához végül nem járult hozzá. Később közleményt küldött. Ebben Ángyán József kifogásolta, hogy az MTI egy ismeretlen blog egyetlen bejegyzéséből "hírt kreált", anélkül, hogy annak tartalmát ellenőrizte volna. Hasonló kifogásokat fogalmazott meg Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese is, egyúttal cáfolva a blog állításait Szabó Rebeka LMP-s képviselőről.
   
Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója közleményekre reagáva közölte: a hírügynökség azért dolgozta fel a blogbejegyzést, mert hírértékűnek ítélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!