Hírek

2013.02.11. 13:12

Egy méteres hó esett, kilencen vesztették életüket Amerikában

Legalább kilenc halálesetet okozott a Nemo névre keresztelt vihar Amerikában. Kanadában hárman vesztették életüket.

LiveInfo

Bostonban egy 11 éves kisfiú szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy autóban, ahol az apja járó motorral melegedni hagyta, miközben ő a havat lapátolta, de a hó eltömte a kipufogócsövet.

A viharzónában a széllökések sebessége helyenként elérte az óránkénti 130 kilométert és átlagosan 45-60 centiméter vastag hótakaróval borította be a vihar mintegy a 40 milliós lakosságú keleti parti térséget. Volt olyan hely, ahol 90 centiméter hó hullott. Mississippi államban tornádó tombolt, mely ötven lakóházat rombolt le.

Az Egyesült Államok északkeleti részén 650 ezer háztartás, illetve iroda maradt áram nélkül, többen az autójukban, illetve otthonukban ragadtak a havazás és a viharos szél miatt. A vihar miatt több mint 5800 légi járatot töröltek, de szombaton és vasárnap az összes lezárt repülőteret megnyitották. Connecticutban és Massachusettsben egyaránt feloldották a magángépkocsik használatára vonatkozó tilalmat, bár az utak nagy része továbbra is járhatatlan a néhol egy méteres hó miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!