Kék hírek, bulvár

2012.03.30. 04:18

Hamis érettségivel lett igazgató-helyettes, elítélték

Az egri Markhot Ferenc Kórház igazgatója szerint az ügy felelevenítésével a kórházi dolgozók nyugalmát akarják megzavarni.

G. R.

Közokirathamisítás büntettét követte, ezért 350 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte tavaly októberben az Egri Városi Bíróság R. B. Erikát, aki korábban az egri Markhot Ferenc Kórházban ápolási igazgató-helyettesként dolgozott - közölte a heol.hu kérdésére dr. Nyíri Beáta, a bíróság szóvivője.

R. B. Erika a "kórházvédők" közé tartozott, s az érettségi bizonyítványra - amit az eljárásban hamisnak találtak - azért volt szüksége, mert a Hospinvest távozása után már vezetői beosztásba tért vissza az intézménybe. Ehhez a beosztáshoz azonban felsőfokú végzettségre lett volna szüksége. A hamis matúra igazolásával a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának ápolás és betegellátás szakápoló szakirányán kezdte meg tanulmányait, még kórházi dolgozóként, és ebben az intézmény tanulmányi szerződés megkötésével is támogatta.

Dr. Fűtő László kórházigazgató az eset kapcsán elmondta: a rendőrség hivatalos levélben értesítette a kórházat, hogy névtelen feljelentés alapján a dolgozójukkal szemben vizsgálatot kezd és ehhez adatokat kértek. A kórház az ügyről  semmilyen  értesítést, határozatot, bírósági végzést nem kapott. R. B. Erika munkaviszonya közös megegyezéssel, saját kezdeményezésére szűnt meg a tavalyi év utolsó hónapjaiban.

– Sajnos  a kórházon belül és kívül is még mindig vannak olyanok, akiknek valamilyen okból az az érdekük, hogy a kórházi dolgozók nyugalmát, munkavégzésüket megzavarják – tette hozzá az igazgató. Az egy évvel ezelőtt lezárult ügy felelevenítése szerinte egyedül ezt a célt szolgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!