Kék hírek, bulvár

2017.03.23. 18:03

Tolvaj lökhette patakba a kocsit

Egy Opel ritkán vált ki akkora érdeklődést, mint az a Calibra, amelyik „hosszú hétvégézett” a felnémeti patakmederben.

Sike Sándor

Már szombaton látható volt az interneten annak a piros Opelnek a fotója, amelyik a megyeszékhely Felnémet városrészében, a patak medrében talált magának helyet. Később a körzet önkormányzati képviselője, Rázsi Botond is megosztotta a felvételt a Facebookon, kifejezve nemtetszését. A társadalmi megbízatású alpolgármester rendőrségi feljelentést ígért hétfőre, hiszen szerinte súlyos környezetszennyezést okozhat a jármű a patakban. Őt kerestük meg ezért először az ügyben.
– Időközben tájékozódtam, és megtudtam, hogy megkerült a jármű tulajdonosa, aki nem maga vezette a kocsit a mederbe, hanem állítása szerint azt tőle ellopták. Úgy tudom, hogy ígéretet tett arra, hogy kiemelteti a járművet a patakból – fogalmazott kérdésünkre Rázsi Botond.
Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Hírlap kérdésére azt közölte, hogy tudomásuk van a dologról, de az nem a nyomozó hatóságra, hanem az egri közterület-felügyeletre tartozik. Megtudtuk tőle azt is, hogy a jármű nem áll körözés alatt, illetve, hogy rendőrségi intézkedés nem volt az ügyben.



Garabás Péter, a megyeszékhely közterület-felügyeleti csoportvezetője megkeresésünkre elmondta: megnézték a helyszínt, s megállapították, hogy a rendszám nélküli kocsi az úttest túloldalán lévő ház lakójának tulajdonában van. Ő ígéretet tett arra, hogy eltávolíttatja. Ez még aznap délután ez meg is történt.
Az eset kapcsán érdemes felidézni egy korábbi történetet, hiszen a felnémeti ügyhöz hasonló nyilvánosságot nemrégiben az egri Külsősor utcában hagyott roncsautók kaptak. Már akkor, annak kapcsán is felvetődött, hogy ki és milyen feltételek megléte esetén vitetheti el az autókat.
Nos, az alapvető jogszabályi rendelkezések szerint ez elsősorban a tulajdonos kötelessége. A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet lehetővé teszi azonban a hatósági beavatkozást. Ha a KRESZ-ben rögzített feltételek fennállnak, a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője az üzemben tartó értesítése mellett és költségére, elszállítással eltávolíthatja a szabályszegő járművet. Az ügyhöz tartozik persze, hogy a Külsősor utca magánút volt, a patakmederre pedig a KRESZ nem vonatkozik…

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Felnémeti csendélet. A tetőn lévő alkalmi parkolóból juthatott a mélybe az Opel Fotó: Sike Sándor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!