Közélet

2008.06.19. 16:17

Pétervásárán új információs iroda nyílt

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv megvalósítási szakaszához érkezett. Éves szinten több tízezer pályázat születhet és évente sok ezer projektötlet válhat valóra.

b. k.

Mind a pályázók, mind a projektgazdák érdeke, hogy színvonalas, a térségi fejlesztési célokhoz illeszkedő, jó pályázatok készüljenek, és valamennyi projekt a forrás-felhasználási szabályok betartásával, határidőre megvalósuljon. A kormány valamennyi magyar vállalkozónak, civil szervezetnek és önkormányzatnak biztosítani kívánja, hogy uniós és hazai fejlesztési forrást nyerjenek és használjanak fel ötleteik megvalósítására. Mindehhez a szükséges információt kistérségi szinten, helyben is biztosítja.

A fentiek jegyében avatták fel a minap Pétervásárán az Új Magyarország Pont irodáját. Az ünnepségen Mandur László, a Parlament alelnöke és Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a térség polgármestereit, vállakozóit és a civil szervezetek képviselőit.

Elhangzott: a cél az, hogy Magyarország és ezen belül a kistérségek számára 2007 és 2013 között rendelkezésre álló uniós, hazai és egyéb forráslehetőségeket teljes mértékben ki tudják használni. Mától ebben nyújt hatékony segítséget a Kossuth Lajos úti iroda.

Címkék#Sós Tamás

Ezek is érdekelhetik