Közélet

2008.08.04. 17:05

A kórházvédők szerint a hospion orvosok megtörve hagyják el Egert

Minden szerződés, amit a HospInvest augusztus 1. után köt a munkatársakkal az törvénytelen, jelentette ki hétfőn Egerben Szabó Pál, a kórházvédők elnöke.

HEOL

Szabó Pál sérelmezte, hogy a cég örzővédőket hozott a kórházba, ilyenformán, mint fogalmazott, „verőlegényekkel” megtámogatva folytatják a szerződéskötést. Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke vizsgálatot kért az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőségtől, az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól, valamint Szabó Máté adatvédelmi biztostól és az Egészségbiztosítási Felügyelettől. Dr. Kulcsár Dániel hangsúlyozta, hogy hatan vannak urológusok, de közülük senki nem írt alá. Az orvosok bizalmi viszonya rendülne meg azáltal, ha valaki is kettős játszmát folytatna. Ennek a betegek is kárát látnák.

Dr. Mánya Kristóf elmondta: miután az osztályvezető főorvosok nem írták alá a szerződést, a HospInvest a II. és a III. vonalbeli orvosokkal tárgyalt. Akiket sikerült meggyőzni, azok a „hospion” orvosok. S azok mind úgy járnak majd, mint a gyermekosztály vezetésére kiválasztott doktor, akivel a beosztottak nem hajlandók együtt dolgozni. Ezért lelkileg és testileg is összetört, még a várost is elhagyja.

A kórházvédőknek is vannak őreik. A mellükön viselt kitűzőn olvasható a nevük, s titulusuk. Közülük az egyik „civil” a sajtótájékoztató idején robogóval cirkált a kórházba vezető híd előtt. A sajtótájékoztatót a kórház ebédlőjébe tervezték 15 órára. De végül nem ott, hanem az igazgatóság tanácstermében tartották. E miatt – lévén a sajtó képviselői közül többen Budapestről érkeztek – némi kavarodás támadt, nem találták a helyszínt.

Hasonlóképpen Szíki Károly sem, akit a Kisgazdapárt újságírójaként említett Szabó Pál. A kórházvédő telefonon tudta meg már a tanácsteremben, hogy a biztonsági őrök nem engedik fel a sajtótájékoztatóra Szíki Károlyt. De Cser Ágnes azonnal intézkedett, kérte a média országos képviselőinek operatőreit, hogy siessenek le a kapuhoz, és filmezzék, mi történik. Azok szót is fogadtak. Így a sajtótájékoztató még később kezdődött, míg végül Szíki Károly is jelen lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!