Közélet

2008.10.31. 10:22

Egri kórház: bombariadó miatt csúszik a közgyűlési döntés

Bombariadó szakította félbe a Heves Megyei Közgyűlés ma reggel kilenckor kezdődött ülését, amelynek előterjesztései között szerepel a Markhot Ferenc Kórház költségvetési szervként való megszüntetése is, mivel azt november elsejétől a HospInvest Zrt. veszi át, mint új üzemeltető.

HEOL

A kiérkező rendőrök arra szólították fel a Megyeházán és a körülötte tartózkodókat, hogy hagyják el az épületet. A tűzszerészek jelenleg is dolgoznak. Eger város rendőrkapitánya arra kérte a kint várakozókat, hogy türelemmel viseljék, amíg kollégái szakszerűen elvégzik az épület átkutatását. A kapitány rövid felhívása idején többen fütyültek és azon véleményüknek adtak hangot, hogy egy műbalhéról és hamis bombariadóról van szó, amit a „kommunisták” szerveztek.
Ezt követően dr. Cser Ágnes, az EDDSZ országos elnöke is szólt a tömeghez. Elmondta, hogy amennyiben folytatódik a közgyűlés, fel fogja olvasni azt a büntető feljelentést, amit a mai napon tesz meg a 21 képviselő ellen hűtlen kezelés miatt.
Időközben Szíki Károly, a Forradalmi Emlékbizottság elnöke megkezdte az utcán rögtönzött, ún. cellaszínházban a 10 órára bejelentett előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!