Közélet

2008.12.05. 11:43

Korszerű gyógyszerlabor segíti az onkológiai kezeléseket Egerben

Központilag, korszerű és jól felszerelt laboratóriumban állítják elő az onkológiai kezelésekhez szükséges gyógyszeres oldatokat az egri Markhot Ferenc Kórházban.

N. Z.

A napokban bevezetett eljárás a betegek és a gyógyítók számára egyaránt minőségi javulást jelent. Alapos gyógyszerészeti kontrollt, pontosabb és hatékonyabb gyógyszeradagolást tesz lehetővé. A beruházás több mint 10 millió forintba került.
Dr. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója elmondta: az onkológiai osztályon kezelt betegek gyógyításában kiemelt szerepe van az egyedi igények szerint összeállított infúziós terápia alkalmazásának. A gyógyítás eredményét sok esetben befolyásolhatja az alkalmazott technológia fejlettsége. A modern műszerekkel felszerelt laboratóriumban tökéletesen aszeptikus körülmények között, szigorú gyógyszerészeti kontroll mellett állítják elő az oldatokat. A kellő gondossággal megtervezett, „személyre szabott infúzió” kulcsfontosságú lehet az onkológiai kezelések sikerében, a rákos sejtek terjedésének megállításában. A módszer hosszú távon a kórházi ápolás időtartamának rövidülését eredményezi, a betegeknek hamarabb visszatérhetnek otthonukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!