Közélet

2009.04.29. 17:28

Csődvédelem: megszerezte a hitelezői hozzájárulást a HospInvest

Bizalmat kapott hitelezőitől a HospInvest - tudatta a cég elnöke. Kollányi Gábor szerint a szolgáltató feladata most a működés hosszú távú stabilizálása.

HEOL

- A HospInvest Zrt. és cégei már a mai napra összehívott hitelezői gyűlés előtt megszerezték a csődvédelem megteremtéséhez szükséges hozzájárulásokat a hitelezőktől. A HospInvest Zrt., illetve a kórházcsalád intézményeit működtető leányvállalatai ennek megfelelően rövidesen benyújtják a fizetési haladékra vonatkozó kérelmeket az illetékes bíróságokra - mondta Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke.

A HospInvest elnöke arról is beszélt, hogy a csődvédelem intézménye lehetőséget biztosít a cégnek a finanszírozás hosszú távú stabilizálására. Ehhez további 90 nap áll a társaság rendelkezésére, ez idő alatt kell elkészítenie a hitelezőknek ajánlott egyezségi javaslatokat. Ez idő alatt folytatódnak a szakmai befektetők bevonásáról szóló tárgyalások is.
- A HospInvest kórházcsalád intézményeiben továbbra is, ez idő alatt is folyamatos a betegellátás - tette hozzá a cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!