Közélet

2010.04.27. 06:06

Közelebb hozzák az oktatást a múzeumokhoz

A szentendrei Skanzenben működik a Múzeumok Oktatási és Képzési Központja, amely uniós pályázaton jelentős összeget nyert a múzeumok és az iskolák közti szorosabb összhang megteremtésére.

Sz. R.

A program megyei koordinátora dr. Veres Gábor, a vármúzeum igazgatója, aki összegezte az egri várban tartott információs napot.

– A megyében az elmúlt évben 366 ilyen foglalkozást tartottunk, azokon 7043 gyermek vett részt. A legerőteljesebb érdeklődés Egerben és Gyöngyösön volt, továbbá most lesz majd lehetőség arra, hogy Hatvan és Heves is felzárkózzon a sorba.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Veres Gábor: Fontos a történelem megszerettetése. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A Vármúzeumban szervezett konferencián emellett a múzeumpedagógiai foglalkozásokat irányító szakemberek tájékoztatást kaptak azokról a képzési és pályázati lehetőségekről, amelyek segíthetik munkájukat. Erre a hatalmas feladatra a megyében csak három múzeumpedagógus van, az oktatás egy részét muzeológusok végzik.




Az ismeretterjesztő program szakmai koordinátora a szentendrei képzési központ, hiszen az iskolák és a múzeumok együtt sokat tehetnek a történelem megismertetésében, megszerettetésében. Ehhez az uniós támogatás is nagy segítséget ad - mondta az igazgató. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!