Közélet

2010.05.29. 15:01

Megszépültek az egri vár belső terei

Tízmillió forintot költöttek arra, hogy még a nyári roham előtt minél inkább látogatóbaráttá tegyék az egri várat.

Sz. R.

A megye és a város is öt-öt millió forintot biztosított az egri vár belső felújítási munkálataira, melyben befejezése után megújult környezet fogadja az ország egyik leglátogatottabb műemlékébe érkezőket. A tavaszi felújításokra fordított tízmilliós segítség azért is volt jelentős, mert festési, karbantartási munkálatokra sem a költségvetésből nem futotta, sem a pályázatok nem adnak lehetőséget arra, hogy ezeket az aktuális feladatokat elvégezzék.

A cél az volt – jelezte dr. Veres Gábor múzeumigazgató –, hogy azok a terek is meg tudjanak újulni, melyekkel elsőként találkozik a várba érkező látogató. Így kerülhetett sor a főépület festésére, a lépcsőzet burkolására, de megújultak az információs táblák már-már rozsdásodó szerkezetei, újrafestették a kereteket, és a vandalizmus nyomán megrongálódott játszótér is használhatóvá vált, ráadásul itt a csapadékvíz-elvezetést is megoldották.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] A legkisebbeket már a megújult játszótér várja. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A város és a megye anyagi segítsége lehetővé tette, hogy a nyári idegenforgalmi roham előtt megújuljon és látogatóbarátabbá váljon az egri vár fogadótere. Így az Eger leglátogatottabb épületegyüttesébe érkező kirándulókat júniustól már megszépült külső fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!