Közélet

2010.07.13. 16:29

Heten kérik a rendkívüli közgyűlést

Hét egri képviselő kezdeményez rendkívüli városi közgyűlést az Ifjúsági Ház ügyében. Hatályon kívül szeretnék helyeztetni a grémium tavalyi döntését.

HEOL

Bányász Róbert egri önkormányzati képviselő, lajosvárosi tanácsnok, az Együtt Egerért Egyesület elnöke kedden délután hírportálunkkal közölte: leadták a rendkívüli városi közgyűlés összehívását célzó aláírásokat.


 
A kezdeményezést Bányászon kívül Jánosi Zoltán, Nagy István (MSZP), Deák Boldizsár, Bodnár Pál, Császár Zoltán (Fidesz) és dr. Gyulai Katalin (Összefogás egy Jobb Egerért) látták el szignójukkal. Az ülést az önkormányzat alapszabálya szerint tizenöt napon belül kell összehívni, a kezdeményezők javaslata pedig az, hogy a képviselőtestület helyezze hatályon kívül az Ifjúsági Házzal kapcsolatos korábbi döntését, mely szerint a Kepes-gyűjtemény kapna helyet az épületben. A kezdeményezők úgy gondolják, hogy a Kötélverő Házban kiváló helye lehetne a Kepes-gyűjteménynek.

Bányász egyúttal azt is elmondta, hogy nem ő lesz az őszi önkormányzati választásokon indulni szándékozó Együtt Egerért Egyesület polgármesterjelöltje.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!