Közélet

2011.03.25. 11:55

A főkapitány szerint Gyöngyöspata nem a bűn városa

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mellényében érkezett a Jobbik három képviselője a megyei közgyűlésre, ahol a gyöngyöspatai eseménysorozat is téma volt.

HEOL

Az összegyűlt képviselők először dr. Ormossy Attila r. ezredest, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét kérdezhették. Elsőként Szabó Gyula (MSZP) élt a lehetőséggel. Költői kérdése arra irányult, hogy vajon a magyarországi romastratégia része volt-e az, ami Gyöngyöspatán történt. A nem költői kérdésben arról tudakozódott, hogy pontosan mi is történt a településen.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] A Jobbik képviselői a megyei közgyűlésben.
[/caption]

A rendőri vezető úgy reagált: Gyöngyöspata színpaddá vált, ahol mindenki fel akart lépni, aki médiafigyelemre vágyott. A főkapitány kijelentette: Gyöngyöspata nem a bűn városa, ott a rendőrség fenntartja a rendet.

Dudás Róbert (Jobbik) szerint a rendőrségi statisztika nem mutatja azokat az eseteket, amikor az embereket zaklatják. Szerinte 2006-ban egy igen vastag iratköteget kapott a rendőrség azzal kapcsolatban, hogy milyen rossz a közbiztonság Gyöngyöspatán. A civilek ezért vették kezükbe a sorsukat. A főkapitány válaszában elmondta: a Gyöngyöspatán történtek több 10 millió forintba kerültek. Ezt követően a rendőri vezető távozott.

A Jobbik másik képviselője, Szűcsné Major Ildikó napirend előtt kért szót. Arról beszélt, hogy Gyöngyöspatán a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai - meghallván a lakosok segélykiáltását - két nap alatt rendet teremtettek. A képviselőnő végig ott volt, maga is megtapasztalta a civilek segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!