Közélet

2011.11.05. 08:52

Tudományos díjat kapott az igazgató

Fűköh Levente, a gyöngyösi Mátra Múzeum igazgatója a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából vehette át az elismerést.

HEOL

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottsága a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából eddigi kiemelkedő munkája és az MAB érdekében végzett tevékenysége elismeréseként kitüntető tudományos díjban részesítette dr. Fűköh Leventét, a gyöngyösi Mátra Múzeum igazgatóját. Az elismerést a MAB székházban megrendezett ünnepségen vette át a gyöngyösi szakember.

Fűköh Levente 1951-ben született, a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Kar, biológia–kémia szakán szerezte alapvégzettségét. A Heves Megyei Múzeumi szervezethez 1976-ban került, 1984 óta a gyöngyösi Mátra Múzeum igazgatója. Elismerései: Pro Civitate díj (Gyöngyös, 2005), Prima Primissima megyei díjra jelölés (2009), Nívódíj (2010), Pro Natura Díj (2010).

Gyöngyösi és egri ifjú kutatót is díjaztak

A MAB hagyományaihoz hűen ifjú kutatók munkáját is elismerte, idén tizennégyen vehettek át tudományos díjat eddigi kiemelkedő kutatómunkájukért. Köztük Dr. Baranyi Aranka gazdasági agrármérnök, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskoláról, valamint Dr. Verók Attila az EKF Tanárképzési és Tudástechnológiai Karának adjunktusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!