Közélet

2012.01.19. 19:02

Megvitatták az egri uszoda terveit

Szakmai vitafórumot tartottak az egri Bárány uszoda tervezett rekonstrukciója kapcsán csütörtökön.

Sz. K.

Szakmai vitafórumot tartottak az egri Bárány uszoda tervezett rekonstrukciója kapcsán csütörtökön a Bitskey Aladár Uszodában, ahol a tavaly lezajlott építészeti tervpályázatra beérkezett művek is megtekinthetők. A fórumon építészek, tervezők, zsűritagok, a program előkészítésében részt vevő szakemberek, az egri úszósporttal foglakozó  civilek is részt vettek. Bár a nyertes pályaművet már kiválasztották, az érdeklődők most megvitathatták egymás között a terveket.

– A pályázók ütköztethetik álláspontjaikat, megismerhetik egymás véleményét. Sok olyan elképzelés található a 48 között, melyekben szemezgetnivaló, jó ötletek vannak, összegyűjtve akár tanácsadásként is továbbíthatjuk ezeket a városvezetőknek – tájékoztat Báthory Csaba, a Heves Megyei Építész Kamara elnöke.

Mint azt Deli Gyögy, a kamara alelnöke az építészek nevében elmondta, mindannyian a Bárány uszoda létét, megőrzését tartják a legfontosabbnak. Az itteni beruházás értéknövelő felújítás, vagyis a meglévőkön kívül további funkciókat is szolgál. Eger városa építészeti és történelmi értékeket képvisel és nagyon fontos mindezt megőrizni az utókor számára, lényeges, hogy az eredeti karakter legyen hangsúlyos.

Ezek is érdekelhetik