Közélet

2012.02.10. 11:49

Az IBM segíti a gyöngyösi főiskolát

Közös szándéknyilatkozattal erősítette meg együttműködését a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola (KRF) és az IBM Magyarország.

J. M.

A megállapodást dr. Magda Sándor, a főiskola rektora és Veres Zsolt, a vállalat vezérigazgatója írta alá. Az IBM az intézmény két éve elindított gazdaságinformatikus képzését támogatja a jövőben, ingyenes szoftverekkel és az IBM alkalmazásai a KRF hivatalos tanrendjébe is beépülnek.

Az informatika önálló szakként eddig csak a felsőfokú szakképzések kínálatában szerepelt. Az elmúlt években nőtt az érdeklődés az informatikai képzés iránt a régióban, a térségben működő cégek egyre inkább gyakorlati ismeretekkel felvértezett, az üzlethez is értő informatikusokat keresnek. Ez az igény hívta életre a gazdaságinformatikus képzést Észak-Magyarország egyik meghatározó oktatási intézményében.

Tavaly csaknem 80-an kezdték meg tanulmányaikat a KRF gazdaságinformatikus szakának államilag finanszírozott helyein, idén szeptembertől várhatóan 170-en csatlakozhatnak a képzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!