Közélet

2012.03.09. 19:12

Eger később dönt, kit delegál a fórumba

Szabó Róbert és Habis László a Heves Megyei Területfejlesztési Fórum működéséről tárgyalt.

HEOL

A Heves Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum jövőbeli működése kapcsán tartott egyeztető ülést pénteken Egerben, a Megyeházán Habis László, a megyeszékhely polgármestere és Szabó Róbert megyei közgyűlési elnök.

A területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCVIII. törvény számos ponton megváltoztatta a korábbi, 1996-os területfejlesztési törvényt. Az új jogszabályok szerint a megyei közgyűlés és a megye területén működő megyei jogú város (vagy városok) megyei területfejlesztési konzultációs fórumot működtetnek. Ide egy képviselőt delegál a megyei jogú város, s – mivel Hevesben csupán Eger rendelkezik megyei jogú városi ranggal – ugyanennyit a megye. A fórum feladata egyébként az, hogy előzetesen állást foglaljon a megyei közgyűlés területfejlesztést érintő ügyeiben.

A Heves Megyei Közgyűlés idén február 24-i ülésén már döntött arról, hogy a maga részéről elnökét, Szabó Róbertet delegálja a fórumba. A mai előkészítő megbeszélésen elhangzott, hogy Eger a tervek szerint a következő városi közgyűlési ülésen dönt a saját delegáltjának személyéről. Szó esett a fórum jövőbeli teendőiről, s a felek megvitatták a szervezeti és működési szabályzatra (SZMSZ) vonatkozó javaslatot. Az egyeztetésen részt vett dr. Barta Viktor megyei főjegyző is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!