Közélet

2012.03.16. 09:46

Gasztrotúra: különös étkek bakancsosoknak

Hazánkban reneszánszát élik a gasztronómiai barangolások.

E. B.

Az egri Kárpát Egyesület munkatársai elhatározták, hogy megismertetik a túrázás szerelmeseit a Kárpát-medencére, a hegyre, az erdei életre jellemző jellegzetes étkekkel. Olyan túrákat szerveznek, melyek a szokott kirándulás ebédidőben valamelyik turistaházuknál köt ki, ahol ugyan nem számíthatnak a résztvevők eszem-iszomra, de egy kis kóstoló, receptvita és -csere belefér a programba, bizonyára jó napot szerezve a hegyeket járóknak!

Az első túrán biztosra mentek. Tamás-kútról Répáshutára indult kirándulás, melynek középpontjában a répáshutai Vadász étterem állt. A méltán ismert és kedvelt „restaurácia” felvidéki, szlovák ételkülönlegességeiről híres, amit a bükki hegyi emberek kedvelt étkeivel ötvöztek.

A sorozat a sikeres kezdet után is folytatódik, s túrázás, a Bükk bejárása mellett továbbra is alkalma lesz a kalandra vágyóknak, hogy megismerkedjenek mindazokkal az étkezési fortélyokkal, amiket csak a hegyekben, a rengetegben élők ismerhettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!