Közélet

2012.03.30. 16:51

Projektzáró: egyértelműek a helyi TDM eredményei

Hamarosan átalakul Eger honlapja, a városmarketing, a programok, s az Egri Csillag is az idegenforgalom növelését szolgálja majd.

T. B.

Az önkormányzat adatai szerint a turisták tavaly 350 ezer vendégéjszakát töltöttek Egerben. Becslések szerint a be nem jelentett éjekkel együtt közel félmillió napot tölthettek el a látogatók, hangsúlyozta Habis László polgármester az Egri Helyi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) programzáró rendezvényén.

– A város száz éve dolgozik a turizmus erősítéséért, eredménnyel. Fontos tényező az elsők között létrehozott menedzsment szervezet, amelynek feladata, hogy a turisták által itt töltött időt meghosszabbítsa. Ez csak a helyi egyesületekkel közösen érhető el. Hamarosan átalakul Eger honlapja is, a városmarketing, a programok, s az Egri Csillag is az idegenforgalom növelését szolgálja majd – mondta a polgármester.

A helyi TDM szervezetként működő Művészetek Háza Kiemelkedően Nonprofit Kft. igazgatója, Pataki Zsuzsanna az eddigi eredményekről elmondta, az iroda, információs pontok felállításán kívül nyelvtanfolyamokra, a hamarosan üzemelő touch infó beszerzésére, marketingre költötte a rendelkezésre álló 58,8 millió forintot. Cél a TDM fenntartásra, pályázatok keresése, a tagság bővítése. A TDM-nek ma nyolc résztulajdonosa, s 200 tagja van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!