Közélet

2012.06.21. 18:01

Hideg víz: csütörtökön palackból, pénteken felhőkből

A nagy hőségben vizet oszottak a járókelőknek Gyöngyösön. Az országot már elérte egy hidegfront, ám ez csak csekély lehűlést hoz, de viharos széllel, akár jéggel, felhőszakadással.

j. m. / mti

Gyöngyösön a palackozott ásványvízhez az önkormányzat szervezésében a város három forgalmas pontján, az autóbusz állomás, a piac és a sétálóutca közelében juthattak hozzá az emberek. A több száz félliteres palackásványvizet az egyik helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően osztották szét.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] Több száz palack ásványvizet osztottak szét a járókelőknek. FOTÓ: Czímer Tamás
[/caption]

Dr. Réthy Béla alpolgármester elmondta: a város hőségriadó-tervét aktiválták, és arról is gondoskodtak, hogy nyári hőségriadók alkalmával az állandóan működőkhöz képest mindig néggyel több közkút álljon a Gyöngyösön lévők rendelkezésére. Az önkormányzat pénteken ugyanezeken a helyszíneken ismét vízosztást rendez.

Az ország nyugati felébe már csütörtökön megérkezett a némi lehűlést hozó hidegfront, ám ez olykor viharos széllel, jelentős csapadékkal is járhat. Péntekre a heves zivatarok miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala és Somogy megye kivételével mindenhol legalább elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat által, a hőség miatt kiadott piros riasztás is érvényben marad a délkeleti országrészben, ugyanis az enyhülés ellenére a napi középhőmérséklet tartósan 27 Celsius-fok felett alakul majd.

Darányi Mariann, a szolgálat meteorológusa azt mondta: pénteken az ország keleti felében lesz a legmelegebb, ott 32-34 fok, a többi területen 28-30 fok körüli maximum várható. A következő napokban változékonyabb lesz az időjárás, továbbra is meleg idő várható, de az erős kánikula átmenetileg megszűnik - mondta a meteorológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!