Közélet

2012.09.18. 13:09

Húszmilliós pályázat online médiumoknak

Az online közszolgálati tartalmak gyártását támogató Neumann János-pályázattal bővül a Magyar Média Mecenatúra program.

mti

A Médiatanács idén 20 milliós keretösszeget biztosít az online médiumok számára értékes tartalmak előállításához – tájékoztatta az MTI-t Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja.

Mint mondta, a kiírás célja, hogy a támogatás révén új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak jelenhessenek meg a magyarországi online portálok kínálatában is. A pályázati dokumentáció véglegesítésére a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) elnökségi tagjával, Gerényi Gáborral folytatott konzultációk után került sor, akit a bíráló bizottság tagjának is felkért a Médiatanács – tette hozzá Kollarik Tamás.

Gerényi Gábor az MTI érdeklődésére elmondta: a kiírás hiánypótló, hiszen az online, lekérhető médiumok egyre népszerűbbek, ezért is fontos, hogy a hagyományos platformok mellett, most ez a műfaj is pályázati támogatáshoz juthat. Az MTE elnökségi tagja kiemelte, hogy a kiírás a médiatörvényben rögzített elveken túl, „szabad kezet” biztosít az alkotóknak, és nem határozza meg sem a közszolgálati tartalom formáját, sem jellegét, sem műfaját.

A Neumann-pályázat többfordulós, a fordulók beadási határnapja minden hónap első csütörtöke, a következő beadási határnap 2012. október 4. A pályázati felhívás, a pályázati kérelem és annak kapcsolódó mellékletei letölthetők a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területe honlapjáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!