Közélet

2012.09.05. 15:33

Tartalom és forma, díszpolgárok és bizakodás

A Károly Róbert Főiskola rektora szerint az intézmény a fény Észak-magyarországon. És a fényhez minél közelebb lenni jó.

J. M.

Több mint 600 elsőéves hallgató tett esküt a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola (KRF) tanévnyitó ünnepségén szerdán. Az új főiskolai polgárok közül 280-an államilag finanszírozott szakon kezdhetik el tanulmányaikat.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] Dr. Szendrő Péter (b) a gödöllői egyetem rektoraként is segítette a KRF önállóvá válását. Ezt is megköszönte a kitüntetéssel Dr. Magda Sándor rektor. FOTÓ: Czímer Tamás
[/caption]

Az 51. tanévnyitó alkalmat adott arra is, hogy új díszpolgárt avassanak. A címet Prof. Dr. Szendrő Péter, a Szent István Egyetem alapító rektora vehette át Dr. Magda Sándor rektortól. A gyöngyösi főiskola a jutalommal a kitüntetett oktatói, közéleti munkáját ismerte el, s azt, hogy segítette a KRF fejlődését.

A 2012/2013-as tanévet megnyitó köszöntőjében Dr. Magda Sándorhangsúlyozta a tanulás és a tudás fontosságát, melyekkel az álmok valóra válthatók. De felhívta az elsőéves hallgatók figyelmét arra is, hogy a siker kötelez, alázatot követel az embertől.

A rektor az ünnepségen Honoris Causa Doktorrá avatta Prof. Dr. Kőmíves Tamás akadémikust. Ezt követően Károly Róbert Aranygyűrűt adományozott Helgertné dr. Szabó Ilona és dr. Dinya László rektorhelyettesnek. Az intézmény vezetője Károly Róbert Aranyliliommal köszönte meg Benedek Gabriella titkárságvezető és Kontér Tünde vagyongazdálkodási osztályvezető munkáját. Ezüstliliomot kapott Lakatos Márk diákotthon koordinátor, a Károly Róbert Bronzliliomot Vassné Doró Eleonóra, a rektori titkárság munkatársa vehette át.

A jutalmazottak nevében mondott beszédében Prof. Dr. Szendrő Péter kiemelte: nagy tisztesség a városnak és a főiskolának is, hogy a KRF Gyöngyös szerves része, és olyan intézmény lett, ahol a tartalom és a forma együtt tudott felnőni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!