Közélet

2013.02.08. 20:30

Gyöngyösi Márton Egerben nemzetbiztonsági kockázatról szólt

Egerbe érkezett pénteken Gyöngyösi Márton jobbikos honatya, országjáró körútjának negyedik állomásaként.

HEOL

A fórum eredetileg a bevásárlóközpontba volt meghirdetve, de – mint azt Bognár Ignác, a párt városi elnök elmondta – egy nappal a rendezvény előtt új helyszínt kellett keresniük. Az országgyűlési képviselőt mintegy kétszáz szimpatizáns, és maroknyi ellentüntető várta. Utóbbi csoportosulás egy tagja úgy fogalmazott: azért jöttek, hogy megmutassák, nem értenek egyet azzal az eszmeiséggel, amit a Jobbik képvisel, s hogy megmutassák, van értelme kiállni a megkülönböztetés ellen.

Gyöngyösi Márton a fórumon kijelentette: a párt stratégiája, hogy problémákat helyben beszéljék meg az emberekkel, ilyen a kettős állampolgárság nemzetbiztonsági kockázata is. Ismert: a honatya a parlamentben korábban úgy fogalmazott: ideje lenne felmérni, hogy a „magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Később „megkövetve zsidó honfitársait” elmondta: arra célzott, hogy a magyar nemzet iránt 100 százalékos lojalitással bíró emberekre van szükség az Országgyűlésben és a kormányban. A képviselő Egerben hangsúlyozta: a korrigálása utáni hisztéria azt mutatja, hogy az országos média és a politikai elit nem képes kezelni a helyzetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!