Közélet

2013.07.12. 19:38

Kata és Ders költözik Egerbe

A fiatal, Budapesten élő pár, Kata és Ders egy hónapig élvezheti a megyeszékhely vendégszeretetét!

HEOL

  „Költözz Egerbe!” címmel hirdetett pályázatot az egri önkormányzat nemrégiben. Ennek nyertesei július 20. és augusztus 20. között megyeszékhely vendégei lesznek. A felhívásra olyan fiatalok jelentkezését várták, akik otthonosan mozognak a közösségi médiában, szívesen vezetnek blogot, érdeklődnek a hazai kulturális programok és fesztiválok iránt, és vállalják, hogy élményeiket megosztják az egész országgal.

Jelentkezni egy egyperces videó feltöltésével lehetett, melyben kreatív módon kellett megmutatni miért szeretnének Egerbe költözni.

Balizs Kata filmelmélet-filmtörténet és magyar szakon tanul, hobbija a fotózás. Horváth Ders alkalmazott grafikusnak készül, hiszen nagyon érdekli a grafika világa, és szeretek rajzolni, festeni is.

A jelentkezők közül július 10-én, Budapesten 15 párost hallgatott meg az öt főből álló zsűri. Az ítészek a következők voltak: Rázsi Botond Eger alpolgármestere, Saxinger Veronika turisztikai koordinátor, Herczeg Flóra énekművész (a 2013-as egri nyár háziasszonya), Fesztbaum Béla Jászai-díjas színművész (a 2013-as egri nyár házigazdája) és Barna Béla főiskolai tanársegéd (Eszterházy Károly Főiskola), turisztikai újságíró.

A kiválasztott fiatal pár részt vehet a város fesztiváli forgatagában, de egy kicsit az egriek mindennapjainak részesévé is válnak: egri történeteiket pedig videós, képi és szöveges beszámolókkal osztják meg a nagyvilággal, a koltozzegerbe.blog.hu oldalon). Bárki találkozhat velük személyesen is a Gárdonyi Géza 150. születésnapjához kapcsolódó Gárdonyi Irodalmi Fesztiválon (augusztus 8-11.), együtt mulathat velük a Végvári Vigasságokon (augusztus 15-20.), vagy ihat egy pohár bort velük a hűvös egri pincék valamelyikében.

a megyeszékhely vendégszeretetét! Ők költöznek Egerbe -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!