Közélet

2013.12.31. 08:10

Tonnákban mérték a kiosztott adományokat

Tartós élelmiszerek, ruhák és játékok elosztóközpontjává vált néhány hétre egy gyöngyösi civil összefogás helyszíne: a térség egyik legnagyobb jótékonysági akciójába több, mint egy tucat önkormányzat is beszállt.

HEOL

Legalább öt tonnányi élelmiszert sikerült vállalkozásoktól és magántámogatóktól beszerezni, majd továbbítani a gyöngyösi térségben élő rászorulók felé alig egy hónap alatt az Ajándékdoboz működése által, adták hírül a szervezők.

Az adományok között szerepelt - a teljesség igénye nélkül - száz fenyőfa, 250 rúd bejgli, 150 adag töltöttkáposzta, több száz liter étolaj, ötszáz kilónyi száraztészta, és a környék óvodásainak is átadhattak több, mint 2200 mikuláscsomagot is. 

Gyermekeknek, mozgássérülteknek, nélkülöző családoknak vittek az ajándékokból. A rászorulók listájának összeállításában a szervezők kérésére a legtöbb helyhatóság partnerként állt a kezdeményezéshez. Nagyfügedtől Nagyrédéig, Markaztól Gyöngyöspatáig érkeztek a helyi segítők, hogy elvigyék saját településükre az adományokat továbbosztásra, akár több fordulóban is.

Cégek, magánszemélyek egyaránt összefogtak az Ajándékdoboz sikeréért. A gyöngyösi Egressy Béni Általános Iskola elsősei például maguk gyűjtöttek csokit és apró játékokat szegényebb sorstársaiknak, egy mátrafüredi szálloda pedig két nagycsaládnak vitt vacsorát.

Hoztak is, vittek is

Az Ajándékdobozba pártoktól, kampánytól függetlenül betértek a térség ismert politikusai is, hogy jelenlétükkel erősítsék az összefogást. Ellátogatott oda ajándékokkal – többek között -  Horváth László kormánymegbízott, Balázs József országgyűlési képviselő, illetve Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!