Közélet

2014.02.08. 08:15

Magyar-magyar kapcsolat: fontos szerep a Kerinek

Bemutatták a Rákóczi Szövetségidei programtervezetét. A rendezvények közül tizetnötben az egri Keri is részt vesz.

P. A.

Közel félszáz kiemelt jelentőségű, a magyar-magyar kapcsolatokat erősítő programot (vetélkedőket, megemlékezéséket, táborokat) tartalmaz a Rákóczi Szövetség idei tervezete – mondta Bajnóczi Gábor, a szervezet munkatársa a pénteken az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón. Kiemelte a Heves megyében tervezett eseményeket, a történelem szakos tanárok gyöngyösi táborát, a Keriben megrendezendő tanácskozásokat.

Prof. Dr. Vasas Joachim, a megyeszékhelyi intézmény igazgatója szólt arról, hogy a Keri a fenti programokból 15-ben vesz részt. Ezután ismertette az iskolában március végén tartandó Magyar-magyar kapcsolatok és az agrárszakképzés című tanácskozás programját, amit bor- és pálinkaverseny is gazdagít. Az eseményen 13 iskola – köztük 9 határon túli – tanárai, tanulói vesznek részt, közel százan.

A tájékoztatón Ballagó Zoltán, a KLIK Egri Tankerületének igazgatója és Rázsi Botond, a megyeszékhely alpolgármestere is nagyra értékelte, s támogatásáról biztosította a programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!