Közélet

2014.11.29. 15:23

Öt fiatal, egy cél és sok-sok vidámság

Szűcs Máté, Török László, Soós Dávid, Póbis Máté és Szecskó Donát az egri Our Trip zenekar tagjai. Ugyanazt akarják valamennyien: zenélni és minél több koncertet adni. A bandával eredményeikről, terveikről beszélgettünk.

Mazurka Zita

– Mikor és hogyan jött létre az Our Trip?

– Két-három esztendeje kezdtünk el zenélni, akkor én és Donát. Először feldolgozásokat játszottunk, majd saját számokat csináltunk. Aztán a bandához csatlakoztak a többiek is tavaly ősszel. Mindegyikünknek van némi zenei múltja, de szeretnénk ezt a megélhetés szintjén csinálni. Én vagyok az énekes, Török László dobol,  Soós Dávid a basszusgitárosunk, Póbis Máté a ritmusgitáros, Szecskó Donát pedig a szólógitáros – mutatja be lapunk olvasóinak az együttest Szűcs Máté, az egri Dobó István Gimnázium végzős diákja.

– Miért Our Trip a banda neve?

– Azért választottuk az együttesünknek ezt a nevet, mert ez jelképezi az utat nálunk, a hosszú utat, ami még előttünk áll – magyarázza Póbis Máté.


- Hogyan jellemeznétek a stílusotokat?

– Leginkább úgy lehetne meghatározni, hogy alternatív pop-rock zenét játszunk. A dalaink angol nyelvűek, a legtöbb közülük komolyabb hangvételű, de vannak természetesen bulizós számaink is. Szeretnénk mindegyikkel valamilyen üzenetet átadni a hallgatóságunknak – válaszolja Török László.

– Hol hallhattak a zenerajongók eddig titeket?

– Nemrégiben felvettünk négy számot, ami megtalálható az egyik legnépszerűbb videómegosztón. Egerben több koncertet adtunk már, a drogellenes napon pedig a Kovalsky meg a Vega előtt léptünk fel. De muzsikáltunk már a korábbiakban az Éter Tehetségkutató Fesztiválon is, ugyanis bejutottunk a döntőbe, és száz zenekar közül a legjobb tizenhat közé kerültünk. Részt vettünk emellett a Fezen Fesztiválon is. Csapatunkat azonban a legutóbbi nagy lehetőség kovácsolta össze a leginkább. Részt vehettünk ugyanis az idei Euro Music Festivalon Esslingenben, Eger testvérvárosában, ahol mi voltunk a legfiatalabb zenekar. Azon az eseményen rajtunk kívül lengyel, olasz, szlovák és német csapatok is játszottak. Az első külföldi fellépésünkön vagyunk túl, s mindannyian úgy gondoljuk, nagyon sok tapasztalatot szereztünk. A hat nap alatt két koncertet is adtunk, s ez hatalmas élmény volt a banda mindegyik tagjának – mesél az élményekről Soós Dávid, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium végzős tanulója.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A banda próba közben. Képünkön az egri Our Trip zenekar tagjai: Póbis Máté (balról), Szűcs Máté, Török László, Soós Dávid és Szecskó Donát. Fotó: Mediaworks
[/caption]

– Hogyan készülnek a zenéitek?

– Külön-külön mindenki otthon elképzel valamit, általában Donát és én írjuk meg a zeneszámok szövegét, majd a próbákon mindenki hozzátesz valamit. Olyan is előfordult már, hogy teljesen más lett abból, ahonnan indultunk – kapom a választ az együttes énekesétől.

– Mennyi időtök jut a zenélés mellett a tanulásra?

– Úgy egyeztetünk, hogy mindenkinek jó legyen. Egyikünk dolgozik, ketten végzősök vagyunk, a banda másik két tagja pedig egyetemista. Általában hétvégéken próbálunk, de akkor reggeltől késő délutánig és akkor aztán mindent beleadunk – ecseteli Szűcs Máté.

– Mik a terveitek?

– Új időszakba kezdünk. Mintha befejeztünk volna egy albumot és kezdenénk egy újat. Tervezünk olyan dalokat is most már, amelyeknek a szövegei magyar nyelven készülnek. Persze, a régieket is feldolgozzuk, felvesszük őket. Szeretnénk az elért szintet megugrani, azaz minél több koncertet adni, szeretnénk ezentúl egy lemezszerződést. S örülnénk annak, ha a muzsikánk minél több emberhez eljutna, ha a lemezeink bekerülnének a boltokba. Mindegyik koncertünknek megvan a sajátos feeling-je, s amelyik döcögősebben is indul, a végére mindig hatalmas buli lesz. Zenénkkel szeretnénk felszabadítani az embereket – vázolja a banda jövőbeli elképzeléseit Szecskó Donát.

Egy kis ízelítő:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!