Közélet

2014.12.30. 09:21

Animációs terem a főiskolán

Bár a hallgatók már egy ideje birtokukba vették a Líceum alagsorában található animációs műtermet, az ünnepélyes átadót csak most vasárnap tartották.

J. H.

Fotó: Daniel Beran

Dr. Kis-Tóth Lajos köszöntőjében hangsúlyozta, milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki a mai felsőoktatásban az eszközeit fejleszteni szeretné, a műterem kialakításához fél évre és kemény munkára volt szükség.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A hallgatók szabadidejükben is alkotnak Fotó: Berán Dániel
[/caption]

– A hallgatók nagy szabadsággal vehetik igénybe az eszközöket és bátran alkothatnak itt – mondta beszédében dr. Kis-Tóth Lajos. Az ötlet megálmodója, dr. Tóth Tibor a Mozgóképkultúra Tanszék oktatója az animáció megkerülhetetlen alkotói megközelítése miatt is hatalmas lehetőségnek tartja a műterem használatát a fiatalok számára. A mozgóképkultúra szakon hallgató fiatalok tanulmányaiban domináns szerepet szánnak az animációs óráknak.

– A műhely minden alkotási folyamatra alkalmas, készíthető itt akár rajzfilm, általános animáció, de van a teremben két trükkasztal is – mesélte az oktató, aki szerint mindannyian nap, mint nap animálunk. Az oktatók örömmel tapasztalták, hogy a hallgatók már nem csupán órai keretek között és beadandók készítésére használják a termet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!