Közélet

2015.08.26. 19:37

Fizessenek kártérítést!

Közös megegyezés alapján bontaná fel az egri önkormányzat az Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-vel (OTI) kötött szerződését, amely eredetileg az egykori EgriX–EGAL Klub intézményegyüttes rekonstrukcióját tette volna lehetővé.

T. M.

 Az LMP nem támogatja a javaslatot a csütörtöki városi közgyűlésen - mondta sajtótájékoztatóján Komlósi Csaba képviselő, aki szerint a bérlő társaság kártérítést köteles fizetni a városnak.

Az OTI 2013-ban vette bérbe az akkor már két éve nem működő ingatlanok egy részét az önkormányzattól, közel 372 millió forintot szánt a felvirágoztatására, melyhez több mint 173 millió forintnyi állami támogatást is kapott. Az OTI korábbi ígéreteivel ellentétben semmilyen beruházást nem végzett, most felbontaná a szerződést, az ingatlanegyüttes kezelési joga pedig az Egri Kulturális és Művészeti Központhoz (EKMK) kerülne.

Komlósi Csaba szerint elfogadhatatlan, hogy a kontraktust közös megegyezés alapján szüntessék meg a felek, miközben az OTI az évi 2,18 millió forintos bérleti díjnak csak az áfa részét fizette ki. Az LMP kártérítést követel a cégtől a városnak, illetve konkrétumokat akar hallani az intézményegyüttes jövőjével kapcsolatban. Az EKMK feladatbővülését a párt támogatja, annak ellenére, hogy szerintük az intézmény  nem rendelkezik a beruházásokhoz elegendő pénzzel.

Ezek is érdekelhetik