Közélet

2015.08.28. 08:02

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

Nézze meg, milyen rendezvényeket tartanak a hétvégén szűkebb hazánkban!

HEOL

Péntek

EGERBEN 17 órától a Magyar Fotográfia Napja alkalmából Kállai Margó Dimenziók című kiállítását nyitják meg a Bródy Sándor Könyvtárban. A tárlatot Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub vezetője nyitja meg. A kiállítás szeptember 3-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási ideje alatt.

EGERBEN 20. 30-tól Night Ride lesz. A program az Agria Park díszkertjében kezdődik, ahol a bringások az épület építészeti értékeiről hallhatunk egy rövid tájékoztatót. Majd a KRESZ szabályainak megfelelő kerékpárokkal indulunk útnak a Széna téren keresztül a Zsidó temetőhöz, majd az Iglói utca következik, innen az Érsekkertbe tekernek, s végül a színházat, a buszpályaudvart és a piacot megkerülve jutnak el a célig, a Végvári vitézek teréig.

MÁTRADERECSKÉN 9. alkalommal rendezik meg a Párnafesztivált a sportcsarnok udvarán, a Népművészeti Házban és a Mofetta épületében.
NOSZVAJON pénteken és szombaton Szilvanapot tartanak. Lekváros sütemények és szilvával készült ételek sütése kemencében, a gazdaházban népi mesterség bemutató, táncház, kézművesek kirakodóvására, borkóstoló várja az érdeklődőket.

Szombat

EGERBEN szombaton és vasárnap tartják a XIV. Egri Várfalmászó Verseny selejtezőjét és döntőjét.

EGERBEN szombaton és vasárnap rendezik meg a XIX. Egri Népzenei Gála és Szakmai Napok 2015 elnevezésű rendezvényt a Bartakovics Béla Közösségi Házban és a Szépasszonyvölgyi Márai Látogatóközpont szabadtéri színpadán. A rendezvény megnyitója utóbbi helyszínen lesz 10 órától.

EGERBEN 21 órától jubileumu koncertet ad az idén 20 éves Kerekes Band a Bolyki völgyben.

EGERCSEHIBEN 7 ótától zenés ébresztővel kezdődik a falunap. Zumba fitness, bábelőadás, operett előadások, történelmi bemutató is szerepel a programok között, de egészségügyi szűrések is lesznek.

EGERSZALÓKON 10 órától Szüretindító Bortúrát tartanak. Folkmise, szüreti felvonulás, szőlőszentelés és mulatság szüreti játékokkal, kézművesekkel, szüreti hagyományokhoz illő ételek és finom egerszalóki borok várják az érdeklődőket. 16.30-tól a 3+2 zenekar koncertje le,  este hét órától operett slágereket ad elő Ivády Erika, Zám András és Baráth Zoltán, utána 20 órától Pintér Tibor lép fel. 

FELSŐTÁRKÁNYBAN 17 órától a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Nemzetközi Denevéréjhez kapcsolódóan idén is megrendezi a nagy sikerű Denevérek éjszakája című programot a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató-és Látogatóközpontban.

VERPELÉTEN 10. alkalommal rendezik meg a Bor és Nóta faluja elnevezésű programot. A rendezvényt reggel 9 órakor Farkas Sándor Verpelét polgármestere nyitja meg, mellyel kezdetét veszi a hajnalig tartó mulatság. Ekkor indul  a főzőverseny, majd délután fél háromkor indul a környék legnagyobb és legparádésabb szüreti felvonulása: a település utcáin vonul végig a lovasokból, hintókból, feldíszített traktorokból álló szüreti menet. Közvetlenül a felvonulás után a vendégek megtekinthetik a Rácz Pál Debrői Borrend újonnan felvett tagjainak avatási ceremóniáját. Az est fénypontja minden évben a neves énekesekből álló nótaest. A színvonalra jellemző, hogy fellép többek között: Kalmár Magda Kossuth-díjas opera-énekes és Bokor János a „magyar nóta császára”. Ezután hajnalig tagtó utcabál kezdődik.

Vasárnap

EGERBEN 7-16 óráig Országos Régiségvásárt tartanak az Agria Park udvarán.

GYÖNGYÖSRE délután érkeznek meg a XX. Magyar Borok Útja Rallye résztvevői. A Fő téren meglepetésekkel várják a borok és az autózás szerelmeseit. Fellép majd a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Black Jam táncosai, illetve az Empty Pubs és a B.Z.T. együttes is. A programokat az Irigy Hónaljmirigy fellépése zárja.

HATVANBAN 17 órától Kutyás Nyúlkergető Partyt tartanak a Népkertben. Az érdeklődőknek most egy speciális agár futtató pályán lehetőségük lesz, hogy kipróbálják: kutyájuk megkergeti-e a nyulat.

Ezek is érdekelhetik