Közélet

2015.08.06. 07:50

Száznál több gazda küldött már búzát

Idén eddig több mint száz Heves megyei gazda csatlakozott a Magyarok kenyere mozgalomhoz, több mint száz mázsa búzát felajánlva.

T. B

A szerdai, kápolnai búzagyűjtő ünnepségre Jámbor Dénes átányi gazda két zsák búzával érkezett, mint mondta, azt tanulta, aki tud, annak kötelessége segíteni másokon. Jónak tartja a kezdeményezést.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Jámbor Dénes szerint aki teheti, annak kötelessége segíteni Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

Besenyei András, az adományoknak helyet biztosító cég vezetője elmondta, augusztus 8-áig várják a gabonát Kápolnán, a Teremtő Kft. telephelyén, sőt akár utána is, míg el nem viszik őrölni a malomba. Búzára váltható pénzadományokat is elfogadnak.

Székely Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves megyei elnöke kiemelte, a határon átnyúló kezdeményezéshez még Ausztráliából is érkezett búza.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Besenyei András (balra) és Székely Zoltán (jobbra) Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

A lisztet a dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi árva gyermekeinek, a kárpátaljai nagydobronyi gyermekotthonnak, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület rászorultjainak szánják. A megye elesettjeinek is juttatnak az adományból. Kovács József nagyfügedi gazda arra hívta föl a figyelmet, hogy augusztus 20-án Füzesabonyban is lesz Magyarok Kenyere ünnepség, és több település is igényelt már kenyeret, ezeket a Hesi Kft. süti és a miséken szegik majd meg.

Ezek is érdekelhetik