Közélet

2015.11.26. 17:10

Ki lehet törni a szegénységből

Mélyszegénységben élőket segítenek Gyöngyösön, folytatódik az Észak-nyugati városrész felzárkóztatása.

M. A.

– Sok feladat vár még ránk, bár a Komplex Telepprogram most befejeződött – mondta el Lantos Szilárd,  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Befogadás” Nonprofit Kft. projektvezetője azon az ünnepségen, amelyet szerdán tartottak Gyöngyösön a Durandában.

Záróünnepséget tartott a Komplex Telepprogram a Csillag-Cserhaj szociális beavatkozási területen. A tavaly  áprilisban kezdődött projekt annak köszönhetően indulhatott el, hogy korábban a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint Gyöngyös Város Önkormányzata által elindította  a Jelenlét programot. A most befejeződött felzárkóztató munkában együtt dolgozott a város önkormányzata, a Türr István Képző és Kutató Intézet, valamint a máltai szeretetszolgálat és a  megyei  munkaügyi központ.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A projektzáró helyszíne Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

A cél a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő mintegy 150 család társadalmi felzárkózásának segítése volt Gyöngyös Észak-nyugati városrészében, a Durandában. Felnőttképzésbe próbálták bevonni az itt élőket, de szerveztek egészségügyi szűrővizsgálatokat, fórumokat és családi napokat is. A záróünnepségen dr. Tatár László gyöngyösi alpolgármester köszönetet mondott a projekt megvalósításáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!