Közélet

2016.01.30. 14:47

A D. S. Smith kolbásza volt a zsűri kedvence

Két disznó, hat csapat, kolbásztöltő-verseny, januári hideg és jó hangulat. Disznólkodtak a füzesabonyiak.

G. R.

Fotó: foto:Korsos Viktor - korsosviktor.hu

A vendégek Madridból, Zaboláról és Gálocsról érkeztek az idén a másodszor megrendezett Füzesabonyi Disznóvágásra. Ezúttal két, egyenként 140 kilós disznó esett áldozatul az eseménynek. Kárba azonban nem ment semmi, hiszen az állatokat feldolgozták. Aki akart, sült vért is kóstolhatott, de legnépszerűbb a kolbász volt, hiszen ennek elkészítésére most versenyt is hirdettek.

A rendőrök, a tűzoltók, a Füzesabonyi Kertbarát Kör, a vendég zabolaiak csapata, a Ro-Konok, valamint a helybéli vállalkozás a D. S. Smith szállt versenybe a legjobb kolbászkészítőnek kijáró címért. Annak megítélését pedig, hogy kié a legízletesebb kolbász nem másra, mint a Csabai Kolbászklub Egyesületre bízták.

Varga János, az egyesület alelnöke a heol.hu-nak azt mondta: nosztalgiával vett részt a fiatal füzesabonyi rendezvényen, amely a 19 esztendővel ezelőtt hasonló méretű eseményként indult Csabai Kolbászfesztiválra emlékeztette. Az ítészek szerint ezúttal Füzesabonyban a D. S. Smith csapatának tagjai készítették a legjobb kolbászt, a második helyen a Ro-Konok, a harmadikon pedig a kertbarátok végeztek. A zabolaiak különdíjat kaptak a szépen berendezett sátrukért.

Az eseményen ott volt a helybéli származású, ám jelenleg Madridban élő Tóth-Zele József a Real Madrid egykori utánpótlásedzője is. Hogy hogyan látta Józsi bácsi a füzesabonyi disznóvágást? Arról a Heves Megyei Hírlap február elsejei, hétfői számában többet is megtudhatnak olvasóink. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó:Korsós Viktor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!