Közélet

2016.03.26. 11:44

Nem volt többség, nem volt döntés

Soron kívüli ülést tartott pénteken a Heves Megyei Közgyűlés, ennek oka határidős döntések meghozatala volt.

SZ. E.

Fotó: Lenart Marton

Tárgyalni kellett egyrészt a Heves Megyei Önkormányzat tulajdoni részesedésével működő gazdasági társaságokról, illetve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyik pályázatáról, amely megyei szintű foglalkoztatási, továbbá foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködésekről szól.

Az utóbbi pályázat célja az, hogy a megyei önkormányzatok vezetésével, az egész megyére kiterjedően létrejövő foglalkoztatási együttműködések, partnerségek (paktumok) hozzájussanak azon forrásokhoz, melyek segítségével – kialakított stratégiájuk mentén – képzési és foglalkoztatási programjaikat megvalósíthatják. Mint azt dr. Barta Viktor jegyzőtől megtudtuk: a megyei önkormányzat a támogatásból a következő 3 évben legfeljebb 518 fő foglalkoztatását valósítaná meg a Heves Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának hathatós segítségével. A javaslatot a TOP-os pályázat benyújtására a közgyűlés jelenlévő 14 tagja egyhangúlag elfogadta.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Dudás Tamás projektmenedzsert választanák meg a térségfejlesztési cég ügyvezetőjének FOTÓ: Lénárt Márton
[/caption]

E témánál nagyobb vitát váltott ki az első napirendi pont a gazdasági társaságokról, jobban mondva a Heves Megyei Térségfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-változásáról szóló javaslat. Az ellenzéki pártok aggályosnak gondolták, hogy a pozíciót pályáztatás nélkül foglalta volna el Dudás Tamás projektmenedzser. Szabó Róbert, a közgyűlés elnöke Faragó Tamás (Jobbik) képviselő kérdésére elmondta: rátermettség és meglévő munkahelyi tapasztalatai alapján esett a választás Dudás Tamásra, pályáztatási kötelezettség pedig ez esetben nincs. E válasz nem győzte meg az ellenzéket, és a kormánypárti frakció többség híján – mivel egy képviselő, Gondos István hiányzott az ülésről – nem tudta megszavazni a javaslat elfogadását, ezért az ügyvezetői poszt jövőjéről most nem született döntés.
A megyei közgyűlés soron kívüli ülése, Dudás Róbert (Jobbik) kérésére, egy perces néma főhajtással zárult a keddi, brüsszeli terrorcselekmény áldozatainak emlékére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!