Közélet

2016.08.24. 19:22

Továbbképzésen az iskolakezdés előtt

A pedagógusok Egerben számos gyakorlati praktikát sajátíthattak el, amelyekkel hatékonyabbá tehetik az oktatást.

J. H.

– Az első teljes nap és a második nap kezdete abszolút az elvárásaim szerint alakult. Nagyon érdekes előadást hallgattunk, közben interaktív beszélgetést is folytattunk. Külön öröm számomra, hogy a férjemmel együtt jöhettem ide. Egy képzésnél nemcsak az előadással szemben vannak elvárásaim, hanem örülök is, hogy az erdélyi, felvidéki kollégáimmal is meg tudok vitatni egy-egy kérdést. A tapasztalatcserék által egymástól töltődünk fel a tanévkezdés előtt – nyilatkozta érdeklődésünkre Györke Viktória kárpátaljai fizika szakos tanár, aki egy kisiskolában oktat főképp roma gyermekeket.

A 23 pedagógus az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának és Pedagógiai Intézetének továbbképzésére érkezett Egerbe, amelynek célja „A hatékony önálló tanulás pedagógiai támogatása”.

Pelbárt Zoltánné szakmai szolgáltatási igazgatóhelyettes elmondta: gyakorlati és elméleti képzésben is részt vehetnek a pedagógusok, elsajátítva ezzel számos gyakorlati praktikát, amikkel hatékonyabbá tehetik az oktatást.

A továbbképzés hétfői megnyitóján dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektorhelyettes és Sándor József, a gyakorlóiskola igazgatója is köszöntötte a pedagógusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!