Közélet

2017.04.06. 21:19

Tájház Nap: lovas kocsival is bejárható lesz a falu

Idén is csatlakozott a település a Tájházak Napjához, amit április 22-én rendeznek a Magyarországi Tájházak Szövetsége kezdeményezésére.

T. O.

E napon a 10 órakor kezdődő hagyományőrző műsor után 11, 13 és 15 órakor tárlatvezetést szerveznek az érdeklődőknek. Emellett 11 és 14 óra között a látogatók kipróbálhatják a kosárfonást és a korongozást, 14 órától pedig a Lúdas Matyi című színdarabot mutatja be a Napsugár Gyermekszínpad. Az egész napos programban nagyrózsa- (ismert helyi fánkféle) sütés, valamint lovaskocsikázás is helyet kapott, de a kíváncsibbak felölthetik a jellegzetes helyi viseletet, valamint gyermek és felnőtt közösségi foglalkozásokon is részt vehetnek. Az iskolások számára kihelyezett honismereti foglalkozásokat is szerveznek.



A szervezők elgondolása szerint a tájházak ünnepélyes tavaszi kapunyitása alkalom arra is, hogy az emberek figyelmet fordítsanak az elődök egykori életmódjára, a paraszti világra és mindarra, ami a hagyományos tudásból ma is hasznosítható.
A községben kiemelt jelentőségű látnivaló a tájház és a barokk templom is. A tájház a helység jellegzetességeit mutatja be. A ma élő lakosság hagyománytisztelete elismerésre érdemes, a művelődési házban különböző hagyományőrző csoportok, néptáncegyüttesek váltják egymást generációról generációra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!